Oljen er fremstilt på gården Los Caños, eid av familien Montabes siden begynnelsen av det 20. århundre.
Det var i 1909 da D. Lorenzo Martínez og fru Adela Fuset kjøpte gården «Los Tres Caños», som ligger mellom Baeza og La Yedra, med sin omfattende frukthage og den hundreårige olivenlunden som omgir dem. hovedsakelig plantet i det syttende århundre, da huset ble påbegynt. Siden da har fem generasjoner av familien hatt sin stillheten i olivenlunden.
De 1200 trærne av Picual-sorten finnes i en bemerkelsesverdig høyde over havet på 800 meter, er ordnet i en plantasjeramme som er typisk for de eldste plantasjene, med stor avstand mellom oliventrærne. Avling utføres med fokus på bærekraft og forbedring av biologisk mangfold, som grunnleggende faktorer. Frukten høstes i slutten av oktober, når olivenene er på et tidlig modenhetstidspunkt, ved manuelt ristesystem for så forsiktig frakte oliven til oljefabrikken for kald ekstraksjon ved 20 ° C.
Kvalitetssertifisering EVOO fra Organic Farming Live Olivares – SEO / Birdlife: Demonstrativ olivenlund ISO 9001: Kvalitetsstyring: Produksjons- og emballasjeprosesser ISO 14001: Miljøvern: Klargjøring og emballasje IFS: International Food Standard: Produksjons- og emballasjeprosesser
Utmerkelser Gold Cup, Milan Olive Oil Award International Competition
Næringsinnhold per 100g:
Energi 3700 kJ (900 kCal)
Fett 100 g
hvorav mettede fettsyrer 14,75 g
Karbohydrat 0 g
hvorav sukkerarter 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g